Lärarinfo v.39

Hej på er där hemma!

Tack för ett trevligt möte i tisdags. Det var många viktiga saker som kom upp. Vi pratade bla om det är svenskt kött i som serveras i matsalen. Jag har kollat med Ella och det är svenskt kött som serveras. Vi pratade också om skolbussarna. Det har kommit upp att den ena bussen kör för fort och att barnen blir stressade för att de inte hinner att sätta sig innan bussen kör iväg. Helena har skickat ett långt brev till Caroline Svensson på KLT med era synpunkter. Såklart glömde vi bort att dela ut pappret som ni skulle skriva på om det var okej att en doktorand eventuellt medverkade under era barns utvecklingssamtal. Lappen kommer hem idag.

Alla som har specialkost i skolan måste sms:a till köket i Rälla, för att avboka måltiden när man är sjuk. Detta måste göras varje dag! Telnr till Rällaköket: 072- 54 73 274.

Det har varit en bra vecka och alla har jobbat på jättebra! I matte har vi jobbat färdigt med det andra kapitlet och gjort testet som tillhör. Nästa vecka börjar vi med addition och uppställning.

I NO har vi jobbat vidare med årstiderna. Vi har denna veckan arbetet med vintern och våren. Nästa vecka kommer vi att avsluta det arbetsområdet. I SO har vi diskuterat vilka yrken det finns. Barnen har fått i uppgift att fundera ut vilket som är deras drömyrke till nästa gång. Vi kommer i alla fall ett tag att samköra NO och SO för att få mer sammanhängande tid för varje arbetsområde.

Vi har också dekorerat skolan inför skördefesten. Den stora anslagstavlan i hallen är full av elevernas konstverk i form av äpplen, päron och pumpor.

Idag hade vi haft turen att under idrottslektionen att bli inbjudna av Lucianas söner att få testa på Parkour. Det var jätteroligt och de blev väldigt trötta. Kanske en del har lite träningsvärk imorgon.

Nästa vecka kommer barnen att ha två läxor igen, läs- och skrivläxa. Dessa lämnas in/ redovisas nästa fredag. Annars har vi inga schemabrytande aktiviteter vad vi vet nu.

Trevlig Skördefest!                 
Sophie och Oscar

                                                                         

Kommentarer