Lärarinfo v.4

Hej på er där hemma!

Vi har haft en bra vecka här i skolan och Syster Jocke har hunnit med alla hälsosamtalen. Oscar har nu åkt till värmen och är tillbaka i skolan nästa fredag igen. Han har lovat att han ska mejla till oss så vi väntar med spänning.

Det var ett kort förstakapitel i matteboken som vi nu redan har jobbat klart med. Kapitlet handlade om klockan. Den är inte helt lätt men det mesta sitter. Vi kommer att repetera klockan lite då och då. Fråga gärna barnen hemma vad klockan är för att de inte ska glömma. Nästa kapitel i matteboken handlar om multiplikation. Vi börjar med att repetera 2-, 5- och 10:ans tabell. Därefter ska vi lära oss 3:ans och 4:ans tabell också.

Nästa vecka har barnen läsläxa som vanlig. Istället för skrivläxa blir det att öva 3:ans tabell. TIPS! Öva gärna tabellerna på skolplus.se. Alla barn fick hem en plastad lapp med inloggningsuppgifterna på innan jullovet. Ett annat tips är multiplikationstabellen.se. Man kan även hämta hem den som app. Sök på: spuq times tables learning. Barnen har fått en inloggning av mig men man behöver inte logga inför att träna.

På torsdag är det vanlig idrott med ombyte.

Trevlig helg!
Sophie och Evy





Kommentarer